Rabattkodsidan.se Loggotyp
Sista minuten seglingsresa

Spara pengar genom att köpa en sista minuten resa

Om du är sugen på att resa utomlands men har kollat på resor och känt att du inte riktigt har råd med det finns det flera saker du kan göra för att få råd med din drömresa. Du kan till exempel spara en hel del pengar på att köpa en sista minuten resa vilket är det du kan läsa mer om i den här artikeln.

Olika sorters sista minuten resor

Till att börja med kan det vara bra att vara medveten om att det finns olika sista minuten resor att välja bland. Många tänker att en utlandsresa innebär att ta flyget till en valfri charterort, vilket är det vanligaste. Men det många kanske inte tänker på är att det även finns sista minuten för dig som vill segla.

För att hitta en sista minuten resa kan du bara söka efter sista minuten och det land eller område du vill resa till. Vill du till exempel segla i Medelhavet finns det sista minuten resor för dig. Vill du besöka Italien finns det sista minuten resor för dig. När du får fram sökresultatet kan det vara bra att jämföra olika resor för att få det bästa priset och spara ännu mer pengar.

Vad är en sista minuten?

Om du inte har bokat en sista minuten resa förut kan det vara svårt att veta vad det är för något. Det är lite vad det låter som. En resa du bokar tätt inpå avresedatumet. Resorna läggs ut av resebyråer och liknande bolag som arrangerar resor när datumet för resan närmar sig och är de resor som är överblivna. Eftersom arrangörerna vill göra sig av med alla platser så läggs de ut till ett lägre pris. Förutom att priset är lägre så skiljer de sig inte från ordinarie resor då allt ingår som vanligt. Enda skillnaden är alltså priset.

Så sparar du pengar på sista minuten

Som vi nämnde i tidigare stycke så läggs resorna ut till ett lägre pris. Det är olika hur pass mycket priset skiljer sig. Men du kan i regel spara en bra slant på att vänta till sista minuten innan du bokar resan. På så sätt har du bättre förutsättningar att ha råd med resan och du kan lägga de pengar du annars hade lagt ut på annat. Till exempel besöka en lyxigare restaurang väl på plats eller spara pengar till en kommande renovering.