Rabattkodsidan.se Loggotyp

Så har oddsbonusarna förändrats i Sverige

Det är ingen hemlighet att vi idag har ett annorlunda klimat kring oddsbonusar jämfört med hur det såg ut innan den 1 januari 2019. Detta datum var startskottet för när svensk licens infördes. Sedan dess infördes regler kring bonusar. Innan svenska licensen infördes fanns det inte i närheten av samma restriktioner men samtidigt har marknaden blivit såväl bättre som tryggare sedan svensk licens infördes. I denna artikel jämför vi skillnader mellan hur det såg ut innan och efter den svenska licensen vad gäller bonusar för betting och odds.

Max en bonus per spelare och licens

Tidigare fanns det inga restriktioner kring hur många bonusar en spelare kunde ta emot. Men sedan svensk licens infördes har det maximalt blivit tillåtet med en bonus per spelare och licens. Det har gjor att de som ägnar sig åt betting i Sverige endast kan ta emot en insättningsbonus eller något annat välkomsterbjudande som finns tillgängligt.

Tar du emot en bonus från ett spelbolag kan du ej ta emot fler bonusar från samma spelsida eller ens från de spelsajter som delar spellicens. Det har tvingat spelbolagen att fokusera på att erbjuda ett riktigt bra välkomsterbjudande snarare än något annat. Men vi har av denna anledning också fått se mycket bättre regler och villkor kring bonusar. Bland annat har omsättningskraven blivit lägre generellt hos svenska aktörer.

Så kan en välkomstbonus för odds se ut

Trots restriktionerna kan du som vill få en bonus givetvis fortfarande hitta massor av erbjudanden. Den vanligaste oddsbonusen som erbjuds hos spelbolag är helt klart en insättningsbonus. Det innebär att spelbolaget matchar din första insättning upp till ett visst belopp. Exempelvis kan en bettingsida erbjuda dig 100% upp till 1000 kronor. Om du då gör en insättning på 1000 kronor kommer du också att få 2000 kronor att spela för.

Insättningsbonusar är det mest populära erbjudandet för odds som finns idag. Därför har också de flesta spelbolag som erbjuder en någon form av bonus prioriterat att erbjuda detta. Men det finns vissa undantag som går en annan väg.

Riskfria spel och free bets

Då handlar det främst om att erbjuda riskfria spel eller free bets. Dessa erbjudanden var vanliga förut för befintliga spelare. Men med bonusreglerna som råder måste spelbolag som vill erbjuda dessa bonusar erbjuda detta som välkomstbonus istället.

Ett riskfritt spel innebär att du lägger ett bet med dina egna pengar. Skulle du misslyckas med ditt bet kommer du att få pengarna tillbaka av spelbolaget. Därmed har du ingen risk när du lägger ditt odds.

Ett free bet innebär att du får en summa pengar av bettingsidan att satsa på ett bet. Om du misslyckas med ditt bet får du ingen vinst. Skulle du däremot vinna på ditt bet kommer spelbolaget betala ut vinsten, oftast utan omsättningskrav, samtidigt som de också tar tillbaka insatsen de givit. 

Dessa bonusar har försvunnit

Med införandet av svensk licens har vi också fått se massor av bonusar försvinna som inte längre går att få hos svenska spelbolag. Bland annat var det populärt med boostade odds förut. Detta är en bonus som innebär att spelbolagen höjer oddsen till en nivå som inte speglar det sannolika utfallet. Erbjudandet var populärt för befintliga kunder förut. Idag ser det annorlunda ut eftersom erbjudandet inte är tillräckligt attraktivt för att fungera som välkomstbonus. 

Dessutom har vissa bonusar blivit förbjudna. Exempelvis är cashback inte tillåtet längre. Med cashback ges en del tillbaka av förlusterna men hos svenska aktörer är detta borta. Sedan svensk licens infördes har vi också fått se reload bonusar förbjudas samtidigt som no deposit bonusar försvunnit. Om detta kommer att ändras i framtiden återstår att se.