Rabattkodsidan.se Loggotyp
Att tänka på vid betting

Därför är bonusar en viktig del när du väljer bland bettingsidor

Att shoppa på nätet är det självklara valet för många svenskar i dag. Det är smidigt, går snabbt och ofta finns lukrativa rabatter att ta del av. Även spel om pengar i form av betting har till stor del flyttat från de fysiska butikerna och ut på internet – i mångt och mycket av samma anledningar. Dock finns här inga regelrätta rabatter att tala om. Men det finns bonusar – en form av rabatt inom bettingvärlden.

Betting utan eller med licens påverkar bonusen

Bettingbonusar handlar i grund och botten om att få mer pengar att spela för när man ska lägga sina spel. Men dessa kan komma i olika former, storlekar och med vitt skilda villkor. Bonusens utformning skiljer sig nämligen åt beroende på vilken spelsida man väljer. När man letar efter bettingsidor att spela på är det därför en fördel att ta reda på hur deras bonusar ser ut innan man registrerar sig.

Även huruvida man väljer betting utan svensk licens eller betting med svensk licens har inverkan på bonusens eller bonusarnas utformning. Detta beror på att svenska Spelinspektionens licens besitter andra bonusregler än andra populära licenser, såsom Malta och Curaçao. 

På svenska bettingsidor får spelare endast ta del av en bonus per licens. Detta innebär att man som spelare inte får några fler erbjudanden efter det första sådana. Hos de utländska sidorna, däremot, erbjuds man i regel fler bonusar, och ofta om högre summor än i Sverige.

3 vanliga bettingbonusar

Så, vilka olika bonustyper erbjuder dagens bettingsidor? Nedan går vi igenom tre vanliga typer av bonusar.

Insättningsbonus

Insättningsbonus är den vanligaste formen av bettingbonus. Den innebär att spelarens insättning till sitt konto adderas med en viss summa pengar att spela för. Inte sällan matchas insättningssumman med en förutbestämd procentsats. Exempelvis kan bonusen ge 100 procent extra att spela för. Sätter man in 100 kronor adderas i dessa fall totalt 200 kronor till spelkontot.

I Sverige kan denna endast tilldelas vid första insättning, alltså i samband med att man registrerar sig på sajten. Hos utländska casinon kan dock en insättningsbonus återkomma i senare skede.

Riskfritt spel

Riskfria spel innebär inte att du ges extra pengar att spela för. I stället får du använda dina egna pengar på spelkontot för att lägga ditt spel. Men i händelse av förlust får du tillbaka den summan du satsade. 

Viktigt att komma ihåg är att riskfria spel endast gäller upp till en viss summa, som skiljer sig åt mellan olika spelbolag. Vanligt är att man kan nyttja bonusen om man spelar för upp till 250 kronor. 

Oddsboost

När man letar efter de bästa spelen är oddsen såklart en viktig del. Oddsen avgör hur mycket du kan vinna i det fall resultatet går din väg. Därför vill man hitta spel till höga odds, vilket kan vara lättare sagt än gjort. Just därför kan oddsboost vara en tacksam bonus. Med hjälp av en oddsboost kan oddset på ett visst spel höjas och på så sätt ge spelaren större potentiell utdelning.

Tänk på det här innan du tar emot en bettingbonus

Många spelare är på jakt efter den största bonusen eller den som höjer oddsen mest. Men detta är sällan den viktigaste faktorn att väga in innan man tar emot ett erbjudande. I stället bör man titta på de underliggande villkoren för att avgöra en bonus faktiska värde.

  • Omsättningskrav – De allra flesta bonusarna har ett omsättningskrav. Detta innebär att man behöver omsätta bonusen, det vill säga vinna med den, ett visst antal gånger innan man kan ta ut den som ”verkliga” pengar. Är omsättningskravet för högt är det svårt att dra faktisk nytta av bonusen.
  • Minsta odds – Inte sällan går bonusen endast att använda om oddset är tillräckligt högt. Exempelvis kan bonusen endast gå att använda, eller räknas mot omsättningskravet, om oddset uppgår till minst 1.50. 
  • Giltighetstid – Liksom en rabattkod förfaller de flesta bonusar om de inte används inom en viss tidsperiod. En kortare tidsperiod behöver inte utgöra något problem för den frekventa spelaren, men den som spelar mer sällan bör söka efter bonusar med längre giltighetstid.

Spela ansvarsfullt!

Spelbolagen erbjuder sina kunder bonusar då det är ett sätt att locka till spel på just deras sajt. Det är viktigt att man, trots att man blir erbjuden en bonus, aldrig spelar mer än man borde. Har man svårt att kontrollera sitt spelande bör man avstå från spel helt och hållet.