Rabattkodsidan.se Loggotyp
Batteri

Batterier – inte så kul men nödvändigt till mycket

I samarbete med batterioutlet.se

Batterier är sällan kul att köpa och man märker inte att man behöver dem förrän batterierna tar slut. Faktum är att många saker i ditt hem och tillhörande dig drivs av batterier. Du behöver batterier till bilen, husvagnen och båten, men också till mobilen, datorn och fjärrkontrollen. Dessutom behöver du ofta batterier till flera verktyg, olika leksaker som barnen använder, kameran eller hörapparaten. För att inte tala om brandlarm och andra larm som är viktiga att alltid ha fungerande batteri till.

Men som nämnt är det sällan roligt att köpa batterier. Det kan vara svårt att hitta vilket batteri du ska ha och var det finns att köpa. Dessutom kan de kosta mycket, och det är en tråkig sak att lägga sina pengar på. Men det finns billiga batterier att tillgå online och fördelen med det är att du kan läsa bland utbudet för att hitta de batterierna du behöver. 

Förutom att batterier kan kännas som en tråkig kostnad så finns det batterier av olika kvalitet att tillgå. Det finns batterier av hög kvalitet som kostar mycket, låg kvalitet som är billiga, men det finns också aktörer som erbjuder batterier av hög kvalitet till bra pris. Det är dem du bör hitta för att köpa batterier som håller länge. 

Faktorer för att hitta rätt batteri

Alla batterier är laddade med olika spänning och effekt. Du behöver ha grundläggande koll på volt (V), watt (W) och ampere (A) för att köpa ett batteri som inte förstör enheten du ska använda batteriet till. Vi hjälper dig med grundläggande information om respektive och vad de har för betydelse i batteriet.

Volt är detsamma som spänning i batteriet och ett batteri är en spänningskälla. I takt med att ett batteri laddas ur sjunker spänningen och när batteriet är dött har spänningen tagit slut. Om mängden volt är för låg finns en risk att enheten inte startar och är spänningen för hög kan det bli kortslutning.

Ampere är detsamma som ström. Här finns inte lika många risker. Om du använder ett batteri med högre ampere och ström än vad enheten kräver så är det ingen fara. Enheten kommer använda så mycket ström som den kräver. Däremot om mängden ström är för låg mot vad enheten behöver kommer enheten som batteriet ska driva försöka ta mer ström än vad som finns. Det kan leda till att batteriet går sönder.

Watt hör ihop med ampere och är effekten i batteriet. Effekten har ett direkt samband till spänningen (V) och strömmen (A). Watt agerar likt ampere vilket innebär att du kan använda batterier med högre mängd watt än vad din enhet kräver, men inte lägre.