Rabattkodsidan.se Loggotyp
hitta flyttfirma

Att tänka på när du anlitar en flyttfirma

Ska du flytta till ett nytt boende eller är det dags att flytta till ett nytt kontor är det en hel del du behöver planera och organisera. För att flytten ska gå så bra som möjligt är det en smart idé att anlita en flyttfirma som hjälper dig genom processen. Genom att anlita flytthjälp slipper du stressen och kan fokusera på att njuta av din nya bostad. Innan du väljer din flyttfirma finns det saker som du kan tänka på för att se till att hela förloppet går smidigt utan problem.

Ha ett skriftligt avtal

Se till att den firma du väljer att anlita erbjuder ett skriftligt avtal där det tydligt står vad som ingår och vad som inte ingår i det pris som ni har kommit överens om. En del firmor tar ut en extra kostnad för flyttkartonger, andra företag erbjuder kartonger som du får låna till flytten och som du sedan ska lämna tillbaka. Om ni har kommit överens om en tjänst eller detalj som är utöver deras standardavtal är det viktigt att även det står i det avtal ni tar fram. Med ett skriftligt avtal som båda parter har signerat slipper du eventuella missförstånd som kan uppstå om du enbart har ett muntligt avtal med din flyttfirma.

Jämför tjänst och priser

Det finns flera faktorer som påverkar kostnaden för att anlita en flyttfirma. Vill du, förutom körhjälp, även ha hjälp med att packa ditt bohag, köra skräp till återvinningen och plocka upp kommer det att kosta. Vilken dag du väljer att få flytthjälp påverkar också hur mycket du behöver betala. Priserna skiljer sig en hel del från firma till firma. Innan du bestämmer dig för en firma är det därför bra att jämföra flyttfirmor och ta in offerter från flera olika företag. Letar du efter en flyttfirma i Stockholm kan du enkelt hitta din flyttfirma hos Hittaflyttfirma.se. Det är en samlingsplattform där du kan få offerter från kontrollerade flyttföretag för att säkerställa att du får det bästa priset.

Rätt tillstånd och försäkring

Innan du anlitar flyttfirman ska du kolla att firman har ett giltigt yrkestrafiktillstånd från Transportstyrelsen och att de har tecknat rätt försäkringar. Om du har otur och något skulle hända under transporten av dina ägodelar kommer företagets försäkring inte att gälla om firman inte har detta tillstånd. Skulle något i lasten bli skadat kan det bli en extra dyr flytt då du kommer behöva stå för kostnaden. Du kan enkelt kontrollera om flyttfirman har sitt tillstånd via Transportstyrelsens hemsida genom att knappa in företagets organisationsnummer.