Rabattkodsidan.se Loggotyp
Bitcoin

Är Bitcoin en bra investering?

Bitcoin har varit ordet på mångas läppar under det senaste årtiondet, och det av bra anledningar. Kryptovalutan i sin helhet har varit ett av de mest populära ämnena under de senaste 10 åren, varav Bitcoin är en klar och tydlig ledare inom branschen. 

En av anledningarna till dess många omnämningar är dess moderna och nytänkande teknik, men det är onekligen de stora fluktuationerna i priset som har varit höjdpunkten. Men, är Bitcoin fortfarande en bra investering? 

Det kan vara svårt att hitta kupongkoder för att köpa Bitcoin

Om du ständigt letar efter kampanjkoder kommer du bli besviken vad gäller Bitcoin. Här finns det oerhört få kampanjkoder att välja mellan, men det betyder inte att Bitcoin inte är en bra investering. 

Det finns många faktorer som talar för dess vinning, men du bör även känna till att det även finns en hel del nackdelar och risker.

Bitcoins pris har stigit över tid

Att köpa Bitcoin har visat sig vara en lukrativ affär över tid, inte minst för de som har varit involverade från början. Om vi jämför priset för 5 eller 10 år sedan med hur det ser ut idag, är det tydligt att priset har ökat ofantligt.

För bara strax över tio år sedan var det svårt att köpa något för sina Bitcoin. De var i princip inte värda något överhuvudtaget. Ett exempel är de pizzor som köptes för 10.000 Bitcoins, något som idag hade varit värt ett flertal miljarder kronor.

Men vägen dit har knappast varit utan hinder. Priset har stigit kraftigt under vissa perioder, för att sedan falla. Även om det självklart finns många vinnare, måste vi även betona att det finns ännu fler förlorare. 

För att lyckas så bra som möjligt med din investering måste du därmed bekanta dig med ämnet rejält. Läs på så mycket som möjligt om Bitcoin och kryptovalutan som helhet, och se till att du verkligen förstår hur de fungerar. Annars riskerar du att sätta dig i en situation som slutar i en finansiell katastrof för dig. 

Det finns dock en hel del risker att beakta

Du bör känna till att det finns en hel del risker associerade med investeringar i Bitcoin, varav nedanstående är några av de mest framträdande:

  • Priset kan även sjunka. Det är lätt att bli lurad av det faktum att priserna stiger med Bitcoin. Priset kan självklart även sjunka, något som många investerare har blivit varse om under årens gång. Det är betydligt fler som har förlorat pengar på Bitcoin i jämförelse med de som har tjänat pengar. Samma sak gäller även för alla andra kryptovalutor. 
  • Du har inget stöd om du blir av med din valuta. Om du blir hackad eller på annat sätt blir av med din fiatvaluta går det i många fall att få tillbaka den. Så är inte fallet med Bitcoin. Om du blir hackad eller tappar bort ditt USB-minne med koderna är det väldigt svårt att återfå ditt kapital. Därmed är det viktigt att du är extra försiktig om du hanterar Bitcoin eller någon annan kryptovaluta.
  • Det är inte säkert att valutan överlever över tid. Det är lätt att glömma att kryptovalutan endast har existerat i strax över 10 år. Ett årtionde är en väldigt kort tid historiskt sett, och under tidens gång har många olika typer av valutor kommit och gått. Därmed får vi helt enkelt vänta och se om Bitcoin överlever, eller om den blir utkonkurrerad av någon annan kryptovaluta eller annat betalningssätt.